blog

Negara-Negara Terbaik untuk Dilawati dari Singapura

Negara-Negara Terbaik untuk Dilawati dari Singapura

Singapura ialah sebuah pulau di Asia Tenggara dengan hiburan bertaraf dunia, makanan yang lazat, seni bina moden dan tapak bersejarah. Singapura berada di kedudukan ke-29 negara paling banyak dikunjungi di dunia menurut app pelancongan Visited. Anda boleh melayari destinasi pelancongan popular, memotong senarai tempat anda telah pergi, menetapkan matlamat pengembaraan dan mendapatkan peta pengembaraan anda yang diperibadikan dalam app pengembaraan popular.

Pengembara dari Singapura seronok melawat negara di seluruh dunia, dengan Asia, Eropah dan Amerika Utara disenaraikan sebagai destinasi utama mereka. Berikut ialah 10 negara teratas untuk dilawati dari Singapura, menurut aplikasi Visited:

1. Malaysia, jiran Singapura di bahagian utara, adalah negara nombor satu untuk dikunjungi dari Singapura. Negara yang indah ini termasuk hutan hujan tropikanya dan pantainya yang bersih serta gabungan pelbagai budaya dan masakan yang lazat.

2. Thailand adalah tempat kedua paling popular untuk dikunjungi dari Singapura. Negara Asia Tenggara ini menarik minat pelancong dengan pantai yang berpasir putih, runtuhan purba, dan bandar Bangkok yang sibuk.

3. Indonesia menduduki tempat ketiga paling ramai dikunjungi dari Singapura. Negara pulau ini mempunyai keindahan semula jadi yang menakjubkan, dengan pantai, hutan dan gunung berapi.

4. Australia ialah destinasi keempat paling popular untuk pelancong dari Singapura. Koala, kanggaru, pantai, hutan tropika dan seni serta seni bina di Sydney dan Melbourne menarik minat pelancong dari seluruh dunia.

5. Hong Kong ialah negara kelima yang paling banyak dilawati dalam senarai, seterusnya menarik minat pelancong dari Singapura dengan bangunan pencakar langit, kuil bersejarah, dan tarikan seperti Causeway Bay dan Hong Kong Disneyland.

6. China adalah negara keenam paling popular untuk dikunjungi dari Singapura. Negara yang paling ramai penduduknya di dunia menawarkan bangunan pencakar langit dan tapak bersejarah di bandar seperti Beijing serta mercu tanda tempat yang terkenal di dunia seperti Tembok Besar China.

7. Perancis menduduki tempat ketujuh negara paling banyak dikunjungi oleh pengunjung dari Singapura. Negara Eropah Barat ini menawarkan seni bina dan seni ikonik di Paris serta makanan dan wain yang lazat. 

8. UK adalah tempat kelapan paling popular untuk dikunjungi dari Singapura. Negara Eropah itu menawarkan tapak budaya bersejarah seperti Westminster dan Stonehenge serta hiburan dan makan malam yang tidak berkesudahan di London.

9. Jepun adalah negara kesembilan yang paling banyak dikunjungi oleh pelancong dari Singapura. Dengan teknologi dan hiburan ultra-moden di Tokyo serta kuil Shinto dan kuil Buddha yang bersejarah, Jepun mempunyai banyak perkara menarik untuk dilihat dan dilakukan.

10. A.S. termasuk sebagai destinasi kesepuluh paling banyak dikunjungi pelancong dari Singapura. Negara Amerika Utara mempunyai pelbagai tarikan termasuklah dengan Hollywood, Patung Liberty, Bangunan Empire State dan Grand Canyon yang boleh menarik ramai pengunjung.

Adakah anda pernah mengunjungi mana-mana negara popular untuk dilawati dari Singapura? Anda boleh menandakan tempat yang anda telah terokai dan tempat yang anda ingin lawati dalam app Perjalanan Visited. Semak senarai pengembaraan teratas, lihat statistik peribadi anda dan dapatkan peta cetakan tersuai pengembaraan anda daripada app.

Muat turun Visited secara percuma di iOS or Android

Catatan Berkaitan: 10 Tempat Meluncur Paling Banyak Dilawati di Dunia, Bangunan Tertinggi Di Dunia Paling Banyak Dilawati

You may also like...