blog

Top 10 Meest Bezochte Wonderen ter Wereld

Top 10 Meest Bezochte Wonderen ter Wereld

Bekijk de lijst met de top 10 wereldwonderen hieronder voor reisinspiraties, voeg ze toe aan je bucketlist en begin met het plannen van je volgende reis!

Laat je inspireren door de Wereldwonderlijst van de Visited App. Met de app krijg je toegang tot lijsten die aansluiten bij je reisdoelen en kun je bestemmingen waar je echt eens heen moet gaan op reis. Onze wereldreizende gebruikers inspireren andere reisliefhebbers, en deze grote lijsten zijn gebaseerd op de populariteit van de veel verschillende bestemmingen waar onze gebruikers geweest zijn. Download de Visited App vandaag nog, zodat je je aanstaande reizen kunt plannen en bijhouden en plezier kunt hebben met het afvinken van je reis-bucketlist. Bekijk maar eens hoeveel van de wereld je kunt zien!

1. Eiffeltoren (Parijs, Frankrijk) – Gebouwd in 1887 en geheel gemaakt van ijzer. Het is het meest bezochte wereldwonder ter wereld. Het is te vinden in het hart van Parijs en is het meest iconische symbool van Frankrijk.

2. Colosseum (Rome, Italië) – Het Colosseum is een amfitheater dat in de Romeinse tijd is gebouwd. Het is de grootste ter wereld en in tegenstelling tot andere amfitheaters is het een vrijstaande toren. Het Colosseum is gelegen in het hart van Rome en is het op één na meest bezochte wereldwonder ter wereld.

3. Venetië (Venetië, Italië) – Deze plaats wordt gezien als een wereldwonder vanwege de unieke kanaalinfrastructuur. Tegenwoordig is geen reis naar Venetië compleet zonder een tochtje over de kanalen waarbij 118 eilanden met 455 bruggen verbonden zijn. Venetië is het derde meest bezochte wereldwonder volgens de internationale reizigers van Visited.

4. Empire State Building (New York, Verenigde Staten) – Geen reis naar New York is compleet zonder bezoekje te brengen aan het Empire State Building, een iconisch wereldwonder. De bouw begon in 1930 en was het hoogste gebouw in zijn soort. Tegenwoordig kunnen bezoekers de 86e en 102e verdieping bezoeken voor 360 graden uitzicht over New York.

5. La Sagrada Familia (Barcelona, Spanje) – Dit is het enige wereldwonder dat in nog aanbouw is. La Sagrada Familia vind je in Barcelona, Spanje en zal in 2026 voltooid zijn, maar misschien nog wel later vanwege de wereldwijde pandemie. Het gebouw werd meer dan 140 jaar geleden door Antoni Gaudi ontworpen.

6. Paleis van Versailles (Versailles, Frankrijk ) – Dit is het voormalige koninklijke woonadres van de beroemde Zonnekoning. Dit gebouw bevindt zich ongeveer 19 km van Parijs. Het is gebouwd door Lodewijk XIII als een eenvoudig jachthuis en is door de beroemde Zonnekoning veranderd in het prachtige paleis met zijn enorme kunstcollectie en tuinen.

7. Scheve toren van Pisa (Pisa, Italië) – Wat een eenvoudige toren moest zijn vanwege zijn onstabiele fundering, is veranderd in de beroemde scheve toren. Over de architect van de toren wordt momenteel gediscussieerd.

8. Sint-Pietersbasiliek (Vaticaan) – Dit is de grootste kerk in het Vaticaan ter wereld. De belangrijkste attractie is het kunstwerk uit 1499 van Michelangelo, een standbeeld van Maria die het lichaam van Jezus vasthoudt. Veel katholieke bedevaartsoorden komen ook naar de kerk om naar de toespraken van de paus te luisteren.

9. Golden Gate Bridge (San Francisco, Verenigde Staten) – Dit is een iconische brug in oranje kleur en art-decostijl is te vinden in San Francisco. Dit bouwwerk is in 1937 voltooid en was de langste en hoogste hangbrug ter wereld.

10. Grand Canyon (Arizona, Verenigde Staten) – Grand Canyon Arizona is het tiende meest bezochte wereldwonder volgens de lijst van gebruikers van Visited. Het omvat 447 km of 278 mijl van de Colorado-rivier en is het mooiste voorbeeld van erosie ter wereld. De zonsopgangen en zonsondergangen zijn adembenemend voor natuurliefhebbers.

Of je nou een ervaren internationale jetsetter bent of net besmet bent met het reisvirus, de Visited App heeft heel veel leuke en handige functies voor je. Laat je inspireren, maak je eigen reiskaart en hou bij waar je bent geweest en waar je heel graag heen zou willen gaan. Voltooi je checklist voor wereldwonderen. Download Visited voor iOS of Android vandaag nog.

You may also like...