blog

Top 10 Meest Bezochte Hoofdsteden ter Wereld

Top 10 meest bezochte hoofdsteden ter wereld

Laat je inspireren door de Top 10 van meest bezochte hoofdsteden van de wereldlijst van de Visited App. Met de Visited App krijg je toegang tot lijsten die aansluiten bij je reisdoelen en kun je bestemmingen bekijken waar je graag heen zou willen gaan. Onze wereldreizende gebruikers inspireren andere reisliefhebbers, en deze mooie lijsten zijn gebaseerd op de populariteit van de veel verschillende plaatsen waar onze gebruikers geweest zijn. Download de Visited App voor iOS of Android vandaag nog, zodat je je aanstaande reizen kunt plannen en bijhouden en plezier hebt met het afvinken van je reis-bucketlist. Bekijk maar eens hoeveel van de wereld kunt gaan zien!

Het is interessant om te vertellen dat alle hoofdsteden van de top 10 binnen Europa vallen.

  1. Parijs, Frankrijk – Dit is de meest bezochte hoofdstad ter wereld. Parijs heeft enorm veel bezienswaardigheden, of je nou houdt van architectuur, kunst, muziek of gewoon naar de stad gaat voor het heerlijke eten, de stad zal je zeker niet teleurstellen.
  2. Londen, Engeland – Londen is de grootste stad in het Verenigd Koninkrijk waar meer dan 9 miljoen mensen wonen. De stad is waarschijnlijk het beste te zien vanaf het London Eye-reuzenrad.
  3. Rome, Italië – Rome werd in 753 v.Chr. door Romulus en Emus gesticht. Het ligt aan de oevers van de rivier de Tiber en ligt op de top van zeven heuvels. In deze stad vindt er veel ruïnes en opgravingen, waaronder het beroemde Colosseum.
  4. Amsterdam, Nederland – Amsterdam is een stad die je het best via de waterkanalen of via de vele fietspaden kunt ervaren en bekijken. De stad werd gebouwd in de 17e eeuw, die werd gezien als de Nederlandse Gouden Eeuw.
  5. Praag, Tsjechische Republiek – Dit is de thuisbasis van de beroemde Karelsbrug die werd gebouwd in de middeleeuwen en de rivier de Moldau oversteekt . Je kunt een bezoek brengen aan de Praagse Burcht, het oude stadsplein, de Joodse wijk of de vele verschillende kerken.

6. Berlijn, Duitsland – Berlijn heeft een grote geschiedenis en meerdere paleizen en is bekend geworden in de kunstwereld.

7. Vaticaanstad, Vaticaan – Is de thuisbasis van de grootste kerk ter wereld, de Sint-Pietersbasiliek, dezelfde kerk waar de paus woont. Ook is deze stad de thuisbasis van de werken van Michelangelo en het Vaticaanse museum waar je uren, zo niet maanden kunt doorbrengen.

8. Wenen, Oostenrijk – Wenen staat bekend om verschillende musea, er zijn er meer dan 60! Ook is Wenen de hoofdstad van de muziek. Voor de reizigers die van chocolade en gebak houden, is deze stad ook een ultieme bestemming.

9. Brussel, België – Dit is de hoofdstad van België en de EU. Het is een relatief kleine stad, maar heeft veel te bieden, zoals politiek, geschiedenis en architectuur. Brussel staat bekend om zijn moules-frites en chocolade.

10. Boedapest, Hongarije – Deze stad is een combinatie van drie steden, Buda, Obuda en Pest. De stad is verbonden met de prachtige Kettingbrug, met uitzicht op het beroemde parlement. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van thermische baden.

Bekijk hoeveel van de hoofdsteden van de wereld je hebt bezocht door Visited gratis voor iOS of Android te downloaden.

You may also like...