blog

Top 10 Bezochte Kunstmusea

Top 10 bezochte kunstmusea

Laat je inspireren door de Top 10 meest bezochte kunstmusea van de Visited App. Met de Visited App krijg je toegang tot lijsten die aansluiten bij je reisdoelen en kun je bestemmingen bekijken waar je graag eens heen zou willen gaan. Onze wereldreizende gebruikers inspireren andere reisliefhebbers, en deze mooie lijsten zijn gebaseerd op de populariteit van de verschillende bestemmingen waar onze vele gebruikers geweest zijn. Download de Visited App voor iOS of Android vandaag nog, zodat je je aanstaande reizen kunt plannen en bijhouden en plezier hebt met het afvinken van je reis-bucketlist. Bekijk maar eens hoeveel van de wereld je kunt zien!

  1. Louvre Museum (Parijs, Frankrijk) – Het Louvre is het meest bezochte museum ter wereld en kun je vinden in het hart van Parijs, Frankrijk. De musea maken deel uit van het Louvre. Het is nu de thuisbasis van een grote verzameling Romeinse/Griekse sculpturen en de beroemde werken zoals de Mona Lisa ad Venus de Milo.
  2. Vaticaans Museum (Vaticaan) – In dit museum vind je de beroemde Sixtijnse Kapel waar het plafond en de muren door Michelangelo zijn versierd. De collectie is verzameld door de katholieke kerk en bevat schilderijen en sculpturen van onder andere Michelangelo, Raphael, Caravaggio en Leonardo da Vinci.
  3. Musee d’Orsay (Parijs, Frankrijk) – Museum heeft de grootste collectie impressionistische en postimpressionistische schilderijen, sculpturen, fotografie en zelfs meubels. Beroemde kunstwerken zijn onder andere van Monet, Renoir, Degas, Cezanne, Gauguin en Van Gogh.
  4. British Museum (Londen, Engeland) – Dit museum is een van de grootste ter wereld, dat zich richt op kunstwerken en cultuur door de eeuwen heen. Hier vind je meer dan 100.000 voorwerpen uit de Egyptische beschaving, de op een na grootste collectie buiten Egypte. Er is geen beschaving die je niet in dit museum kunt vinden.
  5. Metropolitan Museum of Art (New York City, Verenigde Staten) – Dit museum is ook wel bekend als ‘the Met’, en is het grootste museum in Noord-Amerika. Dit museum heeft meer dan twee miljoen kunstwerken, architectuur, kunstvoorwerpen en zelfs customs! Met de missie om kunst naar Amerika te brengen, hebben ze een permanente collectie die teruggaat tot de oude beschaving en tot de moderne tijd.

6. National Gallery (Londen, Engeland) – Dit is een kleinere galerij vergeleken met het British museum, maar bevat belangrijke schilderijen uit het midden van de 13e eeuw tot 1900. Je vindt er werken van onder andere JMW Turner, Raphael, Paolo Veronese en Titan.

7. Centre Pompidou (Parijs, Frankrijk) – Dit is het grootste moderne museum ter wereld, met een beroemde Stravinsky-fontein net buiten het gebouw. Bekende kunstenaars die je in Centre Pompidou kunt vinden zijn Kandinsky, Marcel Duchamp, Frida Kahlo, Marc Chagall en Henri Matisse.

8. Museum of Modern Art (New York City, Verenigde Staten) – Vaak aangeduid als MoMA, is een groot museum gespecialiseerd in hedendaagse kunst waar je een verzameling multimedia kunt vinden, waaronder film en elektronische media. Kunstwerken van Jackson Pollock, Claude Monet, Andy Warhol, Rene Magritte en Kazimir Malevich kun je hier bekijken.

9. Van Gogh Museum (Amsterdam, Nederland) – Van Gogh, zoals de naam al doet vermoeden, is een museum gewijd aan Vincent van Gogh. Het is interessant om hierbij te vertellen dat je het museum kunt vinden is op het Museumplein in Amsterdam, maar het Rijksmuseum staat slechts op de 12e plek op de lijst van meest bezochte musea die is gewijd aan Nederlandse kunst.

10. Galleria degli Uffizi (Florence, Italië) – Het meest bezochte Italiaanse museum bezit het grootste collectie Italiaanse renaissancekunstwerken ter wereld. De kunstcollectie van het huis van Medici kun je hier bekijken, met het gebouw in opdracht van Cosimo I de’Medici om kantoren te huisvesten die in het Italiaans uffizi, gevonden in de naam van het museum.

Om de volledige lijst van kunstmusea te bekijken en zien welk percentage je bezocht hebt, download Visited gratis voor iOS of Android.

You may also like...