blog

Topp 10 mest besøkte underverk i verden

Topp 10 mest besøkte underverk i verden

Sjekk listen over de 10 beste verdensunderverkene nedenfor, bla gjennom for reiseinspirasjon, legg til ønskelisten din, og begynn å planlegge din neste tur!

Bli inspirert av Visited-appens liste av verdens underverker. Med appen kan du få tilgang til lister som samsvarer med reisemålene dine, og se reisemål du må besøke. Våre verdensomreisende brukere inspirerer andre reiseentusiaster, og disse robuste listene er basert på populariteten til de mange forskjellige stedene våre mange brukere har vært på. Last ned Visited-appen i dag, slik at du kan planlegge og holde oversikt over kommende reiser og ha det gøy med å sjekke av ønskelisten. Se hvor mye av verden du kan dekke!

1. Eiffeltårnet (Paris, Frankrike) -Bygget i 1887 av jern. Det er det mest besøkte verdensunderet i verden. Det finnes i hjertet av Paris og er det mest ikoniske symbolet på Frankrike.

2. Colosseum (Roma, Italia) – Colosseum er et amfiteater bygget under romertiden. Det er det største i verden, og i motsetning til andre amfiteatre er det et frittstående tårn. Ligger i hjertet av Roma, er det det nest mest besøkte verdensunderet i verden.

3. Venezia (Venezia, Italia) – Regnes som et verdensunder på grunn av sin unike kanalinfrastruktur. I dag er ingen tur til Venezia komplett uten en tur på kanalene, som er kompromittert av 118 øyer og er forbundet med 455 broer. Venezia er det tredje mest populære verdensunderet besøkt i henhold til Visiteds internasjonale reisende.

4. Empire State Building (New York, USA) – Ingen tur til New York går uten å se Empire State Building, et ikonisk verdensunder. Byggingen startet på 1930-tallet og var den høyeste bygningen i sitt slag. I dag kan besøkende besøke 86. og 102. etasje for 360 graders utsikt over New York.

5. La Sagrada Familia (Barcelona, Spania) – Det eneste verdensunderet som er under bygging. La Sagrada Familia finnes i Barcelona, Spania og skal stå ferdig i 2026, men kanskje skjøvet tilbake på grunn av den globale pandemien. Den ble designet for over 140 år siden av Antoni Gaudi.

6. Versailles-palasset (Versailles, Frankrike) – Er den tidligere kongelige residensen til den berømte solkongen. Bygg ca. 19 km fra Paris. Det ble bygget av Louis XIII som en enkel jakthytte har blitt omgjort til det fantastiske palasset med sin enorme kunstsamling og hager av den berømte solkongen.

7. Det skjeve tårnet i Pisa (Pisa, Italia) – Det som antas å være et enkelt tårn på grunn av det ustabile fundamentet, har blitt til det berømte skjeve tårnet. Arkitekten bak tårnet diskuteres for tiden.

8. St. Peters-basilikaen (Vatikanet) – Er verdens største kirke i Vatikanet, hovedattraksjonen er kunstverket fra 1499 av Michelangelo, som er en status for Maria som holder Jesu kropp. Mange katolske pilegrimsreiser kommer også til kirken for å lytte til pavens taler.

9. Golden Gate Bridge (San Francisco, USA)  – Ikonisk bro har oransje farge og kunst deco-stil finnes i San Francisco. Den sto ferdig i 1937 og var den lengste og høyeste hengebroen i verden.

10. Grand Canyon (Arizona, USA) – Grand Canyon Arizona er det 10. mest besøkte verdensunderet rangert av Visited-brukere. Den omfatter 447km Colorado og er det vakreste eksempelet på erosjon hvor som helst i verden. Soloppgangene og solnedgangene er fantastiske for de som elsker naturen.

Enten du er en erfaren global reisende eller bare ble bitt av reisebasillen, har Visited-appen mange morsomme og nyttige funksjoner for deg. Finn inspirasjon, lag ditt eget reisekart, og hold oversikt over stedene du har vært og stedene du har lyst til å dra til. Fullfør sjekklisten for verdens underverker. Last ned besøkt på iOS eller Android i dag.

You may also like...