blog

Världens 10 mest besökta stränder – Världens finaste strand

världens finaste strand

Visste du att Cancun är den MEST populära stranden på jorden? Följt av South Beach, Miami? Se hur många av världens topp 10 stränder du själv har besökt genom att ladda ner appen Visited. Ladda ner Visited gratis för iOS eller Android . Se vår lista över stränder nedan:

  1. Cancun (Mexiko) – Ligger på Yucatanhalvön vid Karibiska havet. Den är känd för all inclusive-resorter och nattliv. Dess sandstränder, prisvärda boende och otroliga nattklubbar gör det till en välkänd destination för amerikanska studenters vårlov som kallas spring break.
  2. South Beach Miami (USA) – Om du letar efter en fantastisk strand med lite glamour är South Beach stället där du vill vara. Området är känt för sin art deco-arkitektur, kändiskockars restauranger, shopping på Lincoln Road Mall och otaliga nattklubbar.
  3. Mallorca (Spanien) – är en av Spaniens Baleariska öar i Medelhavet. Känd för sina stränder erbjuder ön kalkstensberg, skyddade vikar och arkitektur som går tillbaka till romersk och morisk historia.
  4. Cannes (Frankrike) – Cannes är en badort som är känd för sin internationella filmfestival. Staden ligger vid Franska Rivieran med alperna som bakgrund, sandstränder vid sin fot, och många platser för rika och berömda att parkera sina lustjakter.
  5. Teneriffa (Spanien) – Precis utanför Västafrikas kust ligger Teneriffa, den största av Kanarieöarna. Ön erbjuder olika sandtyper, från gult till svart, eftersom den högsta toppen är en vilande vulkan (Mt. Teide). Teneriffa är också känt för sin festival innan fastan, med parader, dans och kostymer.

6. Amalfikusten (Italien) – Amalfikusten har utsikt över Tyrrenska havet och Salernobukten. Den har ett mycket distinkt medelhavslandskap och är uppkallad efter staden Amalfi. Genom historien har kusten lockat européer från överklassen sedan 1700-talet. Det är inte konstigt att den hamnat på topp 10 mest besökta stränder i världen.

7. Bondi Beach (Australien) – är den populäraste stranden i Australien och ligger i en förort till Sydney. Stranden är kilometerlång men kan vara farlig – vattnet ser platt och slätt ut men är faktiskt strömt. Det finns ett undervattensnät, eftersom hajar, delfiner, valar och till och med pingviner ibland tar sig till stranden.

8. Gran Canaria Island (Spanien) – är den tredje största av Kanarieöarna. Ön ligger utanför nordvästra Afrikas atlantkust. Stränderna innehåller vit sand, vackra träd och kristallblått vatten, med många vikar att njuta av.

9. Punta Cana (Dominikanska republiken) – en populär destination som är känd för sin strand och ligger vid Karibiska havet och Atlanten. Här finns 32 km stränder och klart vatten. Med många all inclusive-resorter finns det plats för både budgetresenärer och lyxjetsetters.

10. Copacabana (Brasilien) – är Rios mest berömda strand. Det är en halvmåneformad strand och en mosaikbeklädd strandpromenad följer längs med kanten. Här hittar du solbrända kroppar som spelar volleyboll, solar och dansar.

För att se hela listan kan du kolla in Visited-appen idag på  iOS eller Android , så kan du planera och hålla koll på dina kommande resor och ha kul med att bocka av dina resmål på din bucket list. Se hur mycket av världen du kan utforska!

You may also like...