blog

Topp 10 mest besøkte kunstmuseer

mest besøkte kunstmuseer

Bli inspirert av Visited-appens liste over de topp 10 mest besøkte kunstmuseumene. Med Visited-appen kan du få tilgang til lister som samsvarer med reisemålene dine, og se reisemål du må besøke. Våre verdensreisende brukere inspirerer andre reiseentusiaster, og disse robuste listene er basert på populariteten til de mange forskjellige stedene våre mange brukere har vært på. Last ned Visited-appen i dag på iOS eller Android, slik at du kan planlegge og holde oversikt over kommende reiser og ha det gøy med å sjekke av ønskelisten. Se hvor mye av verden du kan dekke!

  1. Louvre-museet (Paris, Frankrike) – er det mest besøkte museet i verden, som ligger i hjertet av Paris, Frankrike. Museet er en del av Louvre-palasset. Nå er det hjem til en stor samling av romerske/greske skulpturer og berømte verk som Mona Lisa og Venus de Milo.
  2. Vatikanmuseet (Vatikanet) – Museet har den berømte Sixtinske kapell der taket og veggene ble dekorert av Michelangelo. Samlingen ble samlet inn av den katolske kirken og inkluderer malerier og skulpturer av Michelangelo, Raffael, Caravaggio og Leonardo da Vinci, for å nevne noen.
  3. Musee d’Orsay (Paris, Frankrike) – Museet har den største samlingen av impresjonistiske og post-impresjonistiske malerier, skulpturer, fotografier og til og med møbler. Berømte kunstverk inkluderer Monet, Renoir, Degas, Cézanne, Gauguin og Van Gogh.
  4. British Museum (London, England) – Det er et av de største museene i verden, som fokuserer på kunst og kultur gjennom århundrene. Det huser over 100 000 artefakter fra den egyptiske sivilisasjonen, den nest største samlingen utenfor Egypt. Det er ingen sivilisasjon som ikke kan finnes i dette museet.
  5. Metropolitan Museum of Art (New York City, USA) – Ofte kjent som ‘the Met’, er det det største museet i Nord-Amerika og har over to millioner verk av kunst, arkitektur, artefakter og til og med skikker! Med oppdraget å bringe kunst til Amerika, har de en permanent samling som dateres tilbake til antikken og til moderne tid.

6. National Gallery (London, England) – Et mindre galleri sammenlignet med British Museum, men inneholder viktige malerier fra midten av 1200-tallet til 1900-tallet. Du kan finne verk av J.M.W. Turner, Raphael, Paolo Veronese og Titan, for å nevne noen.

7. Centre Pompidou (Paris, Frankrike) – Er det største moderne museet i verden, med en berømt Stravinsky-fontene like utenfor bygningen. Berømte kunstnere som kan finnes på Centre Pompidou inkluderer Kandinsky, Marcel Duchamp, Frida Kahlo, Marc Chagall og Henri Matisse.

8. Museum of Modern Art (New York City, USA) – Ofte referert til som MoMA, er et stort museum som spesialiserer seg på samtidskunst og har en samling av multimedia inkludert film og elektronisk media. Verk av Jackson Pollock, Claude Monet, Andy Warhol, René Magritte og Kazimir Malevich kan finnes her.

9. Van Gogh-museet (Amsterdam, Nederland) – Van Gogh som navnet antyder er et museum dedikert til Vincent Van Gogh. Det er interessant å merke seg at museet ligger på museumsplassen i Amsterdam, men Rijksmuseum er bare rangert som nummer 12 på listen over mest besøkte museum som er dedikert til nederlandsk kunst.

10. Uffizi-galleriet (Firenze, Italia) – Det mest besøkte italienske museet har verdens største samling av italienske renessansekunstverk. Kunstsamlingen av huset til Medici kan sees her, med bygningen bestilt av Cosimo I de’Medici for å være vert for kontorer som på italiensk uffizi, funnet i museets navn.

For å se hele listen over kunstmuseer og hvilken prosentandel du har besøkt, last ned Visited gratis på iOS eller Android .

You may also like...