blog

Top 10 bezochte landen vanuit Nederland

Top 10 bezochte landen vanuit Nederland

Nederland is een populair Europees land en ligt gunstig gelegen tussen Duitsland en België in West-Europa. Hoewel Nederland een populaire toeristenbestemming is, gerangschikt als het zevende meest bezochte land ter wereld volgens de reis-app Visited, bezoeken Nederlanders ook graag andere landen. Dit zijn de top 10 landen waar Nederlanders graag naartoe gaan.

De lijst is gemaakt door Visited, een reis-app met meer dan 1,5 miljoen gebruikers van over de hele wereld. Met de Visited App kun je plaatsen waar je bent geweest afstrepen en bekijken waar je graag naartoe wil gaan. Je kunt ermee door de beste reisbestemmingen bladeren en een op maat gemaakte kaart van je reizen maken.

De populairste landen voor Nederlanders om te bezoeken zijn:

1. Duitsland , de oosterbuur van Nederland, is voor Nederlanders het favoriete land om heen te gaan. Met bruisende culturele centra in steden als Berlijn en München, een rijke geschiedenis vol kastelen en middeleeuwse architectuur, en veel natuurlijke schoonheid met bossen, bergen en stranden, heeft Duitsland genoeg voor Nederlandse reizigers.

2. België is een klein land dat de op één na meeste bezoekers uit Nederland trekt. De multiculturele natie is het hoofdkwartier van de Europese Unie en de Verenigde Naties en heeft de middeleeuwse stad Brugge en de wereldberoemde chocoladein de hoofdstad Brussel.

3. Frankrijk is de derde populairste bestemming voor Nederlandse reizigers. Met een rijke cultuur, wereldberoemde kunstmusea en geweldige architectonische bezienswaardigheden in Parijs, samen met een verrukkelijke keuken en goede wijn, blijft Frankrijk een populaire bestemming voor Nederlanders.

4. Spanje staat op nummer vier van de meest bezochte landen voor Nederlanders. Met een warm klimaat, prachtige stranden en unieke culturele bezienswaardigheden is Spanje een populaire vakantiebestemming.

5. Italië is het op vier na populairste land om vanuit Nederland naartoe te reizen, met een zacht mediterraan klimaat, een verrukkelijke keuken en een legendarische geschiedenis met oude Romeinse ruïnes.

6. Het Verenigd Koninkrijk staat op de zesde plaats op de lijst en trekt Nederlandse toeristen naar iconische bestemmingen in Londen en oude bezienswaardigheden zoals Stonehenge.

7. Oostenrijk is het zevende meest bezochte land voor Nederlandse reizigers. Het Midden-Europese land omvat uitzicht op de Alpen, paleizen en culturele bezienswaardigheden in Wenen en Salzburg.

8. Luxemburg is een klein Europees land dat de achtste meest bezochte bestemming is voor Nederlanders. Luxemburg biedt een prachtige natuurlijke schoonheid en de stad Luxemburg, met een versterkte middeleeuwse oude stad gebouwd op steile kliffen.

9. Griekenland is het negende populairste land voor Nederlanders en biedt oude ruïnes en historische bezienswaardigheden, een zacht klimaat, prachtige stranden en een heerlijke lokale keuken.

10. Turkije maakt de lijst af en is het tiende meest bezochte land waar Nederlanders graag naartoe gaan. Prachtige architectuur, eeuwenlange geschiedenis en een unieke combinatie van culturen maken het land dat zich uitstrekt over Europa en Azië tot een topbestemming.

Ben je naar een van de topbestemmingen voor Nederlandse reizigers geweest? Markeer waar je bent geweest, stel reisdoelen in, maak je eigen aangepaste reiskaart en ontdek meer bestemmingen om naartoe te gaan met de reis-app Visited.


Download Visited gratis voor iOS of Android.

You may also like...