blog

De 10 mest besökta länderna från Sverige

de 10 mest besökta länderna från sverige

Sverige är ett land i Skandinavien med enastående naturskönhet, rik historia som inkluderar medeltida arkitektur och moderna städer som Stockholm och Göteborg. Enligt reseappen Visited, som har över 1,5 miljoner användare, rankas Sverige som det 24:e mest besökta landet i världen. Visited gör det möjligt att markera de platser du har rest till, bläddra bland drömdestinationer, sätta resemål och få en anpassad karta över dina resor.

Svenskar älskar att resa runt i världen, och dessa är de 10 mest populära länderna att besöka för resenärer  från Sverige:

  1. Danmark är ett litet land söder om Sverige och är den främsta destinationen för resenärer från Sverige. Med palats, färgglada hamnen Nyhavn och en medeltida stadskärna i Köpenhamn har Danmark ikonisk arkitektur och gott om sevärdheter för turister att utforska.
  2. Spanien är det andra mest besökta landet för svenska resenärer. Landet lockar med ett varmt klimat och vackra stränder, samt enastående konst och arkitektur i Barcelona, Madrid och Sevilla.
  3. Tyskland är det tredje mest besökta landet för svenska turister. Här lockas besökare att se kulturella sevärdheter i städer som Berlin och München samt utforska medeltida slott och natur bland bergen, floderna och skogarna. Oavsett om du vill åka skidor i Alperna eller strosa i moderna konstmuseer kan du göra allt i Tyskland.
  4. Storbritannien är den fjärde mest besökta destinationen för resenärer från Sverige, med ikoniska sevärdheter som Buckingham Palace, neolitiska Stonehenge och de romerska baden i Bath, England.
  5. Norge är den femte mest populära destinationen för turister från Sverige. Med museer, parker och kulturella sevärdheter i Oslo, naturunderverk som norrsken och andäktiga kryssningar, är Norge en oförglömlig plats att besöka.

6. Grekland rankas som sexa på listan över de mest besökta platserna från Sverige. Dess varma medelhavsklimat, antika ruiner och kulturella sevärdheter i Aten fortsätter att locka skandinaviska turister.

7. Italien är det sjunde mest populära resmålet för resenärer från Sverige. Detta varma kustland har världsberömd mat och vin, antika romerska ruiner och arkitektur, och ikoniska kanaler i Venedig.

8. Frankrike är det åttonde mest besökta landet för svenska resenärer. Med legendarisk konst och arkitektur i Paris, läcker mat och choklad, haute couture och vidsträckta vingårdar har Frankrike något för alla att njuta av.

9. Finland, Sveriges granne i öst, är det nionde mest besökta landet för resenärer från Sverige. Finland erbjuder fantastisk skidåkning, sjöfästningar, museer och medeltida arkitektur.

10. USA är det tionde mest besökta landet för resenärer från Sverige. Från ikoniska platser och arkitektur i New York City till orörda stränder i Kalifornien och naturunderverk som Grand Canyon erbjuder USA ett brett utbud för besökare.

Har du besökt några av de mest populära resmålen för svenska resenärer? Bocka av ställen du besökt, bläddra bland listor över populära resor, få en skräddarsydd karta över dina resor och utforska nya resmål med reseappen Visited

Ladda ner Visited gratis på iOS eller Android.

You may also like...