blog

Världens 10 mest besökta underverk

Världens 10 mest besökta underverk

Kolla igenom listan över världens topp 10 underverk nedan, bläddra igenom för reseinspiration, lägg till din bucket list och börja planera din nästa resa!

Låt dig inspireras av Visited-appens lista över Världens Underverk. Med appen kommer du åt listor som passar dina resemål och se vilka destinationer du måste besöka. Våra jorden-runtresande medlemmar inspirerar andra reseentusiaster och dessa gedigna listor utgår ifrån hur populära olika resmål som våra många användare har besökt är. Ladda ner Visited-appen idag så kan du planera och hålla koll på dina kommande resor och ha roligt med att bocka av din bucket list för resor. Se hur mycket av världen du kan täcka in!

  1. Eiffeltornet (Paris, Frankrike) – Byggt i 1887 och helt gjort av järn. Världens mest besökta underverk. Det ligger mitt i Paris och är Frankrikes mest ikoniska symbol.
  2. Colosseum (Rom, Italien) – Colosseum är en amfiteater som uppfördes under romerska rikets tid. Den är världens största och till skillnad från andra amfiteatrar är den ett fristående torn. Den ligger i hjärtat av Rom och är världens näst mest besökta underverk.
  3. Venedig (Venedig, Italien) – Det är dess infrastruktur av kanaler som gör staden till ett underverk. Inget besök i Venedig idag är komplett utan att färdas på kanalerna och staden innehåller 118 öar som kopplas samman av 455 broar. Venedig är det tredje mest populära besökta underverket enligt Visiteds internationella resenärer.
  4. Empire State Building (New York, USA) – Det går inte att besöka New York utan att också se Empire State Building, ett ingenjörsunderverk. Bygget påbörjades år 1930 och var då den högsta byggnaden av sitt slag. Idag kan besökare nå både de 86:e och 102:a våningarna för att få 360-graders utsikt över New York.
  5. La Sagrada Familia (Barcelona, Spanien) – Det enda underverket som fortfarande är under konstruktion är La Sagrada Familia i Barcelona, Spanien. Det är planerat att vara färdigt till 2026 men på grund av pandemin kan detta datum komma att skjutas på. Katedralen ritades för över 140 år sedan av Antoni Gaudi.

6. Slottet i Versailles (Versailles, Frankrike) – Det före detta kungliga palatset tillhörde den kända solkungen och ligger ungefär 19 km från Paris. Det byggdes först av Louis XIII som en enkel jaktstuga för att sedan utökas av den kända solkungen och bli ett slående palats med en stor konstkollektion och trädgård.

7. Lutande tornet i Pisa (Pisa, Italien) – Det som skulle ha varit ett enkelt torn har på grund av sin instabila grund blivit det kända lutande tornet. Vem som är tornets arkitekt är fortfarande omstritt.

8. Sankt Peters basilika (Vatikanen) – Världens största kyrka ligger i Vatikanen. Den största attraktionen är Michelangelos konstverk från 1499, en staty där Maria håller Jesus kropp. Många katoliker gör pilgrimsfärd till kyrkan för att lyssna på påvens tal.

9. Golden Gate Bridge (San Fransisco, USA) – en ikonisk orangemålad bro i art deco-stil som återfinns i San Fransisco. Det var den högsta och längsta hängbron när den färdigställdes år 1937.

10. Grand Canyon (Arizona, USA) – Grand Canyon i Arizona är världens tionde mest besökta underverk enligt Visited-användare. Den sträcker sig över 447 km av Coloradofloden och är världens vackraste exempel vad gäller erosion. Soluppgångar och solnedgångarna här är fantastiska för de som gillar naturen.

Oavsett om du är en van global resenär eller precis började bli ressugen erbjuder Visited-appen massvis med roliga och användbara funktioner. Bli inspirerad, skapa din egen reskarta, och håll koll på platser du besökt eller platser du vill besöka. Bocka av din lista över världens underverk. Ladda ner Visited för iOS eller Android idag.

You may also like...